И победителите в нашия турнир в Сандански са…

турнир в Сандански

Не знаем дали помниш, но докато бяхме на тенис турнир в Сандански миналата година по това време, валя проливен дъжд и за пръв път ни се наложи да останем през целия уикенд в СПА центъра. Но тази година слънчевият град не ни поднесе изненади, а ни посрещна и изпрати с ясно небе и топло, почти лятно време. Как прекарахме, кой грабна наградите на Interhotel Sandanski Open II – прочети нататък.

Забавленията, настроенията и приятното време

В първия ни ден Сандански беше и домакин на Национален фолклорен фестивал „Сандански пее, заиграва – Пирина разлюлява“, така че имахме възможността да се насладим на майсторските хора на любителски състави от цяла България. А вечерта имахме късмета да попаднем в залата на тяхното парти, да ги наблюдаваме как се забавляват и да се потопим отново в красотата на нашенските танци.

Нямаше как да не използваме слънцето и да не се разходим из Сандански. Посетихме Базиликата и благодарение на местния ни екскурзовод научихме много за историята на този древен град.

Направихме си и страхотно парти със скара от местния производител „Братя Узунови“ и бира от склад „Китанови“, получихме изненади от „Борн препарати от Германия“.

И все пак бяхме дошли на турнир в Сандански, така че е време да ти разкажем за тениса.

Победителите в последния тенис турнир в Сандански са…

Дали имаше изненади? Имаше, разбира се.

Първо решихме да променим формата и играхме 2 сета, за да се насладим докрай на тениса на открито. В съботните квалификации традиционните фаворити успяха да си завоюват места за неделните финали, но пък организирахме утешително състезание за отпадналите. А в неделя нашият турнир в Сандански започна да се развива неочаквано.

На четвъртфиналите благоевградчанинът Ивайло Воденски беше победен от местния състезател Георги Митрев с 2:0 сета в една достойна битка.

На полуфиналите играха вторият в основната схема Мартин Милчев и казанлъчанинът Велчо Миронов. Велчо показа страхотна форма и успя да изненада Мартин „Железния“, като за пръв път се класира за финал на Weekend Tour.

Финалът също започна с изненада – Велчо игра срещу Любен Попов, една от най-големите ни звезди, и успя да вземе първия сет след зашеметяващ тайбрек 13:11! По време на втория сет двамата продължиха да си разменят геймове, но Велчо падна неприятно, което сякаш го разконцентрира и допусна Любен да изравни сетовете. В решаващата трета част Любен игра много уверено и съвсем логично спечели купата на турнира и голямата награда – ваучер за почивка в Интерхотел Сандански. И това беше третата му купа от турнир в Сандански! За Велчо пък остана удовлетворението, че успя да вземе сет от този наистина силен играч.

А при дамите и двойките…

Всъщност (както често се случва) Любен направи дубъл, като грабна и купата на смесените двойки заедно със съпругата си Цветелина. Може би късмет им донесе новият член на семейството им, който също беше с тях.

Цветелина също не е тенисист за подценяване – тя успя да стигне до второто място в дамския турнир, като допусна поражение единствено от шампионката Лилия Бърдарска.

Победителите в двойки мъже станаха Димитър Атанасов, който игра с най-възрастния играч в тазгодишния турнир в Сандански – Чавдар Ненчев. Но, както неведнъж сме казвали, тенисът не признава възраст и често опитът се оказва по-важен от младежката енергичност. Атанасов и Ненчев оставиха съперниците си Андрей Коцев и Борис Илиев на второ място.

Има ли следващ турнир? Разбира се!

Лятото си отиде, но желанието ни да играем тенис – не. Затова този турнир в Сандански няма да е последният за годината. Предстои ни игра на кортовете на Рафаел Надал в Халкидики, където има само 2 места за играчи.

А през ноември ела на финалното, най-луксозно тенис приключение в комплекс „Ува Нестум“ в Гоце Делчев – място с невероятна природа, перфектен стил и класно обслужване.

Ела на тенис уикенд в Гоце Делчев