Първият тенис турнир в Албена – поставихме вълнуващо начало

тенис турнис в Албена

От самото начало очаквахме от този уикенд приятни изненади, но сега, след първия ни тенис турнир в Албена, сме направо възхитени! Комплексът е невероятен, домакините са изключително внимателни. Опитът им в подготовката на турнири на световно ниво си пролича и определено се чувствахме като на кортовете на международно състезание. Но прочети всичко до края, за да научиш подробностите около нашето първо морско тенис приключение тук.

Тенисът, ах, тенисът…

След като се поопознахме и потренирахме в петък, в събота започна голямото състезание – всеки се стремеше да попадне сред двамата най-добри в групата си, за да продължи към основната схема и купата на нашия тенис турнир в Албена. В края на уикенда всички двойки бяха изиграли по 5 мача, а за сингъл участниците имаше утешителна схема за още повече наслада от играта.

А битките бяха наистина оспорвани!

Ела на следващата ни тенис почивка

Разгледай предстоящите турнири в Календара и избери следващата дестинация за теб и твоите близки. Очакват те тенис и СПА в едно!

Първите шампиони в тенис турнир в Албена бяха…

От групите в неделния ден трябваше да се излъчи само по един победител, който да достигне до полуфиналите. Така за финалните мачове се класираха Петро Комягин срещу Адриан Петров и Мирослав Георгиев срещу Иво Боджаков.

Мирослав и Иво имаха равен баланс в двубоите помежду си, а в тежката и равностойна битка между тях се насладихме на истински качествен тенис. Все пак Мирослав успя да надделее, изненадващо за някои наблюдатели, които смятаха Боджаков за фаворита.

Във втория полуфинал Адриан успя да надвие с майсторството си Петро, за да се изправи пред Мирослав в много напрегнат и оспорван финал.

Мирослав и Адриан размениха по един сет и срещата трябваше да се реши в трети сет. В него Мирослав изчисти грешките си, а в същото време Адриан почувства болка от травма в китката, която получи малко по-рано в полуфинала си за двойки. Така Миро стана първият ни шампион в тенис турнир в Албена. Освен купата и своите 500 точки в Интерактив тенис, той получи и ваучер за почивка в комплекса.

При дамите първото място заслужи Дея Чимидялкова, която на финала се наложи над Лъчезара Лазарова. Дея показа страхотна игра, като през целия уикенд не допусна да бъде изненадана и да загуби сет нито веднъж, така че логично спечели турнира и стана първата ни дама шампион в тенис турнир в Албена. Тя също беше наградена с ваучер за почивка от нашите домакини.

При двойките победители станаха Мирослав Георгиев и Петро Комягин, които надвиха Алекс Лефтеров и Антон Иванов в майсторски двубой. Те получиха специални награди от Weekend Tour.

Албена остана в сърцата и плановете ни

Албена ни посрещна и изпрати повече от гостоприемно. Насладихме се на страхотно време и имахме възможност да направим първите си слънчеви бани на плажа. Част от семействата посетиха Балчик и Каварна за приятна пролетна разходка, а в неделя вечер потанцувахме и се забавлявахме заедно в страхотно латино парти.

Но това не беше всичко. Луксозното настаняване, разнообразната храна, перфектните кортове и любезното внимание на домакините помогнаха първият ни тенис турнир в Албена да се превърне в незабравимо преживяване. Не искахме този „тенис уикенд“ да свършва, нито да си тръгваме от перлата на Северното Черноморие.

Все пак Денис Тахиров – мениджър „спорт“ в Албена заяви, че се надява това събитие да се превърне в традиция и сподели надеждата си турнира да стане сред любимите „уикенд турнири“ на все повече фенове на тениса и техните приятели.

Но до следващата Албена със сигурност има доста време. А ако искаш да играеш тенис на морето, запиши се за следващия ни турнир Santa Marina Open 2023, който започва само след две седмици. След това се отправяме към Гоце Делчев за Uva Nestum Open 2023. Очакваме те!

Запиши се на тенис почивка

Запази си място, а ние ще се погрижим за останалото.

Последни новини