След Paradise OPEN Стоян Мирев покори и Santa Marina!

-santa-marina-open-ii

Приключи втория за този сезон любителски тенис турнир в град Созопол!
Участие в него взеха 32 мъже и 10 жени, които бяха взели приятели и роднини да ги подкрепят. Някои от гостите предпочетоха да дойдат няколко дни преди самото състезание. Така се възползваха от възможността да поиграят тенис на воля, а и да се адаптират към влажния морски климат.

През първия ден от турнира участниците имаха за цел да изиграят по три мача в групите, след което трябваше да станат ясни и финалистите. Като фаворити в надпреварата влязоха играещите от две години тенис Едиз Батран – „Алигатора“ , Красимир Минтов, както и Стоян Мирев. В групите те не срещнаха съпротива и с пълен актив от три победи се класираха за осминафиналите на следващия ден. За участие в турнира бяха дошли осем от най-запалените по тениса – пловдивчани, но за съжаление само Едуард Ованес успя да прескочи групите след две победи и една загуба.

След края на срещите през съботния ден гости и участници се отдадоха на заслужена почивка, а някои отидоха да празнуват в стария Созопол, където по същото време приключваха празниците Аполония.

В неделя от ранни зори всички се стекоха към кортовете за първите двубои от елиминационната фаза на турнира. На осминафиналите Калин Григоров бе на път да поднесе изненадата отстранявайки Йордан Пичуров, но в края на двубоя Данчо се събуди и успя да измъкне победата след 6-4. В следващия двубой той се изправи срещу „Алигатора“ това беше пореден мач между тях, в който Пичуров нямаше отговор на играта на Едиз и отстъпи с 4-6.

В същия етап от турнира, но от другата страна на схемата Краси Минтов, бе максимално затруднен от Станислав Георгиев, който при 5-2 за него се виждаше като полуфиналист. Тогава сякаш всичко потръгна за казанлъчанина и той доведе мача до инфарктен тайбрек спечелен от него с 9-7. Следващия двубой за Краси бе доста по спокоен и след 6-4 над Станислав Иванов се класира на втория за него финал на турнир от Weekend Tour. Негов опонент този път бе Стоян Мирев отстранил по пътя си до финала Георги Петров 6-0, Станислав Манолов 6-0 и Едиз Батран 6-4. Така той разби традицията Еди да играе на финала за трети пореден турнир.

Преди финала, който бе насрочен за 17:00ч., Краси и Стоян предпочетоха да се концентриран не на корта, а гледайки прекрасната гледка откриваща се пред централния басейн на комплекса домакин. И двамата имаха една цел в този двубой и тя бе да заведат половинките си на романтичен уикенд в Банско, спечелвайки голямата награда.

В този, както и в другите двубои Стоян наложи високо темпо на игра и не допусна да бъде въвлечен в дълги и изморителни разигравания. Така с категоричното 6-2 освен, че ще заведе половинката си на заслужена почивка в СПА Хотел Св.Иван Рилски – Банско той прибра и ваучер на стойност 100лв. от BABOLAT. Краси си тръгна с утешителната наградата – ваучер на стойност 50лв, както и стек изворна вода Балдаран.

При жените, за пореден път Стефка Бончева показа страхотна форма и за разлика от Hissar OPEN, където бе категорично надиграна от Мариана Динкова тук тя нямаше проблеми и погази надеждите на всички свои опонентки. На финала тя победи с 6-1 Ива Дарданова, а с това добави и третата си купа от Weekend Tour 2014.

Екипът на weekendtour.bg благодари на всички взели участие в турнира!
Честито на победителите!

Напомняме, че продължава записването за последния турнир от Weekend Tour 2014 – Sandanski OPEN II.