Юбилейното издание на Санта Марина 2023 – виж победителите и снимките

Санта Марина 2023

Всички знаем, че да имаш приятели е богатство. Но да имаш стари приятели, с които да празнуваш общ празник, е неописуемо щастие! Ето защо дългият ни септемврийски уикенд беше изпълнен с изключителни емоции. Както знаеш, бяхме във Ваканционно селище „Санта Марина“, където празнувахме общ юбилей: 10 години Weekend Tour и 10 години от откриването на тенис център Санта Марина, един от най-големите тенис центрове на южното Черноморие, където първото събитие беше именно на Weekend Tour. Този път събрахме цели 54 семейства от приятели и любители на тениса, готови за надпревари, забавления и празнуване с Weekend Tour. Колко се забавлявахме, какви подаръци раздадохме, кой победи на юбилейната Санта Марина 2023 и беше ли му трудно? Прочети нататък.

Дебютантите на Санта Марина 2023

В коронната дисциплина сингъл мъже в борба за 500 точки за годишната ранглиста на Интерактив Тенис се включиха състезатели от цялата страна. За наша огромна радост, имаше доста играчи, които бяха избрали да стартират своята любителска тенис кариера точно с нас, точно тук. Всъщност, този турнир беше много подходящ за подобно начинание, тъй като многото срещи и форматът 2 от 3 сета дават възможности за добиване на ценен опит. А да видим как нашето начало продължава да създава нови начала 10 години по-късно беше не само вълнуващо, но и вдъхновяващо!

Един от дебютантите на Санта Марина 2023 бе Мартин Джантов, който много бързо успя да се адаптира към играта в състезателни условия. Марти получи силна подкрепа от семейството си и беше толкова умел и всеотдаен, че достигна до своя първи финал в утешителния турнир. Все пак там отстъпи пред играта на Димитър Михайлов. За Митко това не бе първо състезание, но пък беше първа титла в Уикенд Тур, с която спечели 125 точки за ранглистата на ITL.

Ела на следващата ни тенис почивка

Разгледай предстоящите турнири в Календара и избери следващата дестинация за теб и твоите близки. Очакват те тенис и СПА в едно!

Фотофинишите при двойките и дамите

Както вече стана традиция, по време на уикендите организираме и формати на двойки мъже и смесени двойки. Този път 38 участници се включиха в двойките и можеш да си представиш колко напрегнат беше турнирът. Отборите бяха разделени в групи и битките бяха толкова оспорвани, че в 4 от тях определяхме финалистите на „фотофиниш“.

Шампиони на двойки в Санта Марина 2023 станаха Мартин Маринов и Марин Барнеков от София, които на финала победиха с 2:1 сета двойката Алекс Лефтеров и Антон Иванов.
При смесените двойки шампиони без загубен гейм станаха Ваня Желязкова и Цветомир Видолов. На второ място остана тандемът между Искра Бочева и Кирил Янков.

Не се учудваме на играта на Ваня – Санта Марина е сред любимите ѝ турнири и тя го е печелила вече няколко пъти. Сега участието ѝ при дамите сингъл ѝ помогна да вдигне и купата на Санта Марина 2023, след като във финалната среща тя отново надделя на Искра Бочева.

Големият екшън при мъжете

В категория ITL500 на Санта Марина 2023 се насладихме на сблъсъци, достойни за екшън филм. Един от тях бе титаничният двубой в плейофите между Красимир Минтов и Станислав Донков. Двамата застанаха един срещу друг на централния корт в събота, в 17 часа, но битката помежду им завърши в 10:30 часа на следващия ден! Е, срещата беше прекъсната в 19:30, когато се свечери, и възобновена в 8:30 на следващия ден, но все пак имахме невероятното удоволствие да наблюдаваме 4-часов инфарктен двубой с разигравания от над 90 удара. Това беше изумителна борба между двама опитни, упорити, но и физически добре подготвени играчи.

В крайна сметка победител стана Краси Минтов и това го класира за финалната фаза. На четвъртфиналите Краси победи още едно лъвче в лицето на самоковлията Боян Гюров, а на полуфинала спортсменски надви своя приятел Иво Воденски. Така бате Краси, както всички го знаем, показа, че в тениса възрастта не е пречка пред желанието за игра и победа. Всъщност, той доказва това от първия ни турнир вече цели 10 години, в които остава твърдо по върховете на класациите на Интерактив Тенис.

И победителят в Санта Марина 2023 беше…

На финала Краси срещна фаворита Валентин Бонев, който по-рано през годината спечели и майското издание от категория ITL250.

Въпреки че беше фаворит за титлата, Вальо срещна доста сериозно препятствие в лицето на Иван Митев на четвъртфиналите и дори бе на път да загуби срещата. Все пак опитът му в трудни двубои си каза думата, той устоя и успя да се наложи с 2:1 сета над Иван. На полуфиналите съпротивата в лицето на Живомир Георгиев не беше непреодолима за него. Така Вальо успя да се класира за своя втори финал през годината.

В последния титаничен двубой на Санта Марина 2023 опонентът Краси Минтов беше значително по-изтощен – за да стъпи на този корт, той беше извоювал победи в изключителни битки с общо времетраене над 6 часа. Разбира се, Вальо се възползва по най-добрия начин от ситуацията и в крайна сметка победи Краси безапелационно 4:0 4:0.

С тази своя победа Валентин Бонев се изкачи с две позиции и вече е пети в временното класиране на Интерактив Тенис. Той също така е единственият участник, който е успявал да спечели и двете издания на Санта Марина 2023. Честито, Вальо!

Страхотен тенис, но и невероятни емоции около юбилея

Разбира се, другият ни приятен фокус в Санта Марина 2023 бе честването на 10-годишния юбилей на Уикенд Тур – тези страхотни тенис ваканции, в които вече толкова време събираме почитателите на спорта заедно с техните семейства и близки. Раздадохме на всички участници юбилейни тениски, които да напомнят двойния ни празник.

Бяхме приготвили специални подаръци за двама от участниците – Краси Минтов и Иван Бужев. Те са от играчите, с които преди 10 години на първия ни турнир в Санта Марина започнахме да пишем историята в Созопол и които не спират да са с нас през цялото време. Благодарим и на двамата за лоялността и приятелството!

Домакините ни се постараха общият ни празник да бъде още по-запомнящ се. Подариха ни специална парти вечер с напитки, музика и танци, на която се забавлявахме до насита. Кулминацията беше специално приготвената огромна торта, както подобава на всеки истински рожден ден.

Благодарим!

В специалното си изказване за юбилея Ивайло Цанков, организатор на Уикенд Тур, сподели: „Искам да благодаря на всички вас, стари и нови приятели от Уикенд Тур, за това, че сте с нас. Вие носите в положителния заряд, спортния хъс и усмивките, които изпълват тенис уикендите ни вече толкова време. Weekend Tour не е просто турнир, Weekend Tour е начин на живот. Изключително съм благодарен и на нашите домакини от Ваканционно селище „Санта Марина“, които цели 10 години са част от нашия календар и са сред любимите дестинации на нашата тенис общност. Това място е толкова специално за нас, че всяка година над 100 семейства идват да участват в състезанията тук. Специални благодарности искам да изкажа и на мениджъра на комплекса Николай Кирилов, който съдейства за това юбилейната Санта Марина 2023 да стане още по-топла, празнична и докосваща.“

От своя страна, Николай Кирилов благодари за доброто партньорство през годините и изрази надеждата и желанието си то да продължи още дълго. Той също така награди шампионите с ваучери за почивка в комплекс „Свети Иван Рилски“ в Банско.

Ако искаш да видиш повече снимки от Санта Марина 2023, намери ги в албума в нашата Фейсбук страница.

Междувременно се приготвяй за последния ни български турнир за тази година в топлия Сандански

Запиши се в Sandanski Open от тук!

Запази си място, а ние ще се погрижим за останалото.

Последни новини