С вълнуващ финал приключи последния турнир от Weekend Tour 2014!!!

-sandanski-open-ii

По възможно най-вълнуващия и драматичен начин завърши последният турнир за 2014 от “Weekend Tour”. Финалът на заключителната надпревара в Сандански между Владимир Маринкович (Срб) и Станислав Иванов, предложи великолепен тенис и незабравими обрати и определено беше най-красивият двубой игран през тази година във всичките 7 турнира от веригата.

-sandanski-open-ii
До битката за голямата награда – Уикенд за двама в„Интерхотел Сандански“ и ваучер за 100 лв. от Babolat, двамата достигнаха след безапелационно представяне в груповата фаза и убедителни успехи и в елиминациите. Показателен за високата класа на турнира е фактът, че представители на 5 държави се включиха в надпреварата, а местата в основната схема бяха запълнени месец преди състезанието.

Драматичните мачове и обрати започнаха от 1/8 финалите, след като в груповата фаза всички основни фаворити с лекота спечелиха своите мачове. Местният любимец Иван Иванов разочарова публиката, дошла да го подкрепи, след като изпусна 3 мачбола и допусна обрат от представителя на Франция Луик Хурдебайт.

Станислав Иванов започна своя поход към финала с убедителен успех над Едиз Батран – Алигатора (6-2), след това се справи и с Милен Балтов (6-4), за да преодолее на полуфинал и своя кошмар и най-неудобен съперник от предишните турнири Красимир Минтов (7:6 (4)). 

-sandanski-open-ii

От другата страна на схемата Владимир Маринкович продължи със силните си изяви от групите и след победи над Витан Витанов (6-4), Станислав Георгиев – Стаката (6-3) и Атанас Савов (6-4) заслужено достигна до финала.

Двамата претенденти предложиха истинска емоция за дошлите да наблюдават финалния двубой, като нито за миг не спряха да играят нападателно и повечето разигравания завършваха с атрактивни минаващи удари. Маринкович пръв допусна пробив и при 2:5 гейма съперникът му се доближи само на гейм от шампионската купа. Сърбинът обаче намери сили не само да върне пробива, но дори при 6:5 да сервира за мача. Обратите обаче не бяха свършили до тук. Иванов изравни геймовете и остави развръзката да се реши след тайбрек.

-sandanski-open-ii

В него Маринкович, вече на ръба на физическото изтощение, успя да достигне до 4 мачбола при 6:2 точки в своя полза. В този момент обаче той получи схващане и в продължение на 10 минути получаваше медицинска помощ. Зрителите край корта останаха безмълвни и без информация дали Маринкович ще успее да спечели точката, която го делеше от триумфа.

Все пак под силните аплодисменти на публиката сърбинът превъзмогна болката и с последни сили затвори тайбрека със 7:3 точки, с което си заслужи и голямата награда – Уикенд за двама в Интерхотел Сандански, както и ваучер на стойност 100 лв. от Babolat. Иванов взе утешителната награда на стойност 50лв от Баболат.

-sandanski-open-ii

При жените състезанието премина далеч по спокойно. Очаквано до полуфиналите стигнаха Жени Гинчева срещу Светлана Атанасова и Павлина Господинова срещу Христина Митова. След победа с 6-2 Жени се класира за първия си финал на Weekend Tour. Изненадата дойде в другия полуфинал, където Господинова надигра с 6:4 Митова. Финалният двубой беше повторение на срещата между Жени и Павлина от груповата фаза, където Жени надделя със 7:5. Сега обаче представителката на Стара Загора – Павлина Господинова показа много по-стабилна игра и заслужено вдигна купата при жените.

Всички участнички получиха аксесоари от генералния спонсор на веригата Babolat, а специални похвали за сърцатата си игра заслужава дебютиралата на турнирите от “Weekend Tour“ сръбкиня Таня Цолев.

С надпреварата в Сандански сложихме край на веригата „Weekend Tour“ за 2014 година. Този бутиков турнир даде възможност на повече от 200 любители на тениса да се насладят на играта и да подарят незабравим уикенд на своите семейства и приятели. Догодина обещаваме нови атрактивни дестинации и нов, по-различен, формат.

Благодарим на нашите партньори от Babolat, които осигуриха голяма част от наградите в турнирите през 2014, на Изворна вода „Балдаран“ осигурили вода за всички участници в турнирите, както и на всички наши домакини за страхотното отношение и обслужване по време на домакинствата им.

Очаквайте календара за следващия сезон в началото на 2015!!!