Едиз Батран е победител в Hyatt Pravets Open 2023

победител в Hyatt Pravets Open 2023

И поредният ни малък тенис празник мина, а ние можем с ръка на сърцето да ти кажем: струваше си. Чакането да влезем в новия дом на Weekend Tour в Правец определено си заслужаваше и уикендът, който прекарахме в супер луксозния комплекс Hyatt Regency Pravets Resort беше повече от прекрасен.

Новият комплекс е изключително красив и отвън, и отвътре; бяхме настанени в просторни смарт стаи, а гледките бяха зашеметяващи. А статистиката сочи, че 90% от участниците избраха да настанят своите близки в крилото с изглед към езерото – явно знаеха добре рецептата за пълноценна почивка. Играхме впечатляващ тенис, наслаждавахме се на приятните температури и прекарахме много време не само край кортовете, но и със семействата и приятелите си. Но сега искаме да разкажем повече за турнира и големия победител в Hyatt Pravets Open 2023.

Първите срещи

В събитието ни се включиха 20 участници и турнирът неформално започна в петък с традиционната отворена тренировка за всички. Официалните срещи стартирахме в събота, като форматът беше 2 сета до 6 със шампионски тайбрек, което напълно задоволи очакванията на всички, които бяха дошли не само да отпочинат, но и да поиграят тенис и да се преборят за титлата.

Разбира се, не всички продължиха към финалите, но както вече стана традиция, в турнирите ни винаги има и утешителна схема. В нея начинаещите могат да практикуват играта си с останалите, а финалите продължават за всички и възможността да получиш титлата победител в Hyatt Pravets Open 2023 се увеличава все повече. От 20 играчи само двама не успяха да се запишат победа, но всички видяхме, че имат път напред в турнира след дебютите си.

Времето в Правец беше прекрасно за тенис, далеч от 40-градусовите жеги преди седмица. Така всяка среща на корта се превръщаше в още по-голяма наслада, а играчите показаха как с всеки следващ турнир стават все по-добри.

Ела на следващата ни тенис почивка

Разгледай предстоящите турнири в Календара и избери следващата дестинация за теб и твоите близки. Очакват те тенис и СПА в едно!

Тенисът в Weekend Tour става все по-добър

Още преди началото на събитието в групите се отличаваха две имена – Милослав Марчев и Едиз Батран. Милослав е от Разград и е дебютантът, направил фурор в последния вечерен турнир. Едиз пък държи второто място в класирането на ИТЛ. Както можеше да се очаква, и двамата не срещнаха затруднения в групите и преминаха на следващия етап от състезанието без сериозни проблеми.

Кой обаче щеше да стане победител в Hyatt Pravets Open 2023, все още нямахме идея. Милослав и Батран определено двамата направиха разликата в турнира.

Не, няма да пропуснем да отбележим и включването на шоумена Ненчо Балабанов, който направи дебюта си именно в Weekend Tour още преди 8 години, а Правец е неговата любима дестинация. На корта той показа определено израстване в играта си, като успя да премине ситото на квалификациите да се класира за финалите. Освен на сингъл, Ненчо се включи и в двойките, като негов партньор в надпреварата бе Едиз Батран.

Освен Ненчо, видим прогрес в играта показаха още и доскорошните десетки в ИТЛ Георги Мечев, Радослав Райков, Стефан Стефанов – Чефо, Кирил Христов, за които вече е сигурно, че ще бъдат фактор в следващите турнири.

Утешителният турнир

Финалите в неделя бяха насрочени рано сутринта, но дебютантите бяха на корта още преди официалния старт в 8:00 ч. Бяха толкова нетърпеливи да играят, че преминаха огражденията и започнаха много преди официалното начало.

Петър Сулев и Алекс Москов направиха изключително дерби и само късметът помогна за победата на Петър, който впоследствие стигна до финала срещу Николай Йорданов. Опитният Йорданов бе изненадан неприятно в групите и трябваше да се задоволи да вземе утешителната купа за победител в Hyatt Pravets Open 2023, а за Сулев това бе дебютна титла в неговата кариера на любител тенисист.

Големият мач за големия победител в Hyatt Pravets Open 2023

Финалът между Едиз и Милослав бе черешката на тортата на турнира и дойде да покаже, че когато има желание и хъс, няма невъзможни неща. Срещата започна добре за Милослав който успя да пробие пръв за 3:1. Еди успя да се върне в срещата след два свои пробива и при 4:5 имаше възможността да сервира за титлата. Геймът започна добре и той стигна до 40:0 и 3 поредни мачбола.

Но точно когато всички мислеха, че срещата е в края си, Милослав успя да се върне в играта по прекрасен начин. Първо се върна за 40:40, после неутрализира четвърти мачбол и в крайна сметка успя да върне пробива за 5:5. Последва размяна на геймове и, съвсем закономерно, тя трябваше да бъде решена в тайбрек.

В началото на тайбрека Милослав започна по-добре, а Еди бе разконцентриран и допусна леки точки. Резултатът стана 5:2, когато Милослав сервира и тук дойде големият обрат. Последваха 5 безответни точки в полза на Алигатора и така той успя да завоюва втората си титла от Правец като победител в Hyatt Pravets Open 2023, както и 260 точки за класирането на ИТЛ.

Турнирът при двойките

Едва ли ще те изненадаме, ако ти кажем, че и двамата финалисти при мъжете участваха и в турнира за двойки. Тези момчета наистина обичат да играят!

В тази надпревара Милослав имаше възможността да си върне за загубата и категорично я използва. Игра в партньорство със своя съгражданин Галимир и двамата не дадоха почти никакви шансове на своите опоненти Едиз и Ненчо. И в крайна сметка закономерно спечелиха титлата при двойките.

Наградите за големият победител в Hyatt Pravets Open 2023, а за останалите…

Тазгодишните финалисти в Правец бяха наградени лично от Александра Новакова, мениджър спорт към Hyatt Regency Pravets Resort. Победителите спечелиха ваучери за почивка при нашите домакини, а подгласниците получиха ваучери за СПА процедури в луксозния салон на комплекса.

Но в знак на радост ние удължихме празнуването на 10-годишния ни юбилей и раздадохме подаръци на всички участници.

И нататък…

След този прекрасен уикенд в планината копнежите на Weekend Tour се насочват към морето. В празничните дни на септември наши домакини последователно ще бижутата на Созопол – Green Life Resorts и „Санта Марина“.

От 6 до 10 септември ще бъдем в „Грийн Лайф“, който ще приеме традиционната ни ваканция на Южното Черноморие, а играчите ще имат по една среща на ден.

В края на месеца, от 21 до 24 септември, ще имаме честта да празнуваме заедно със „Санта Марина“, която също отбелязва своя 10-годишен юбилей.

Запиши се на тенис почивка

Запази си място, а ние ще се погрижим за останалото.

Последни новини