Последният летен тенис турнир 2022 – вълнуващ и пълен с изненади

летен тенис турнир 2022

Последният летен тенис турнир 2022 приключи, но как само изпратихме лятото! То бе благосклонно към нас и след няколкото дъждовни дни ни изпрати последните си слънчеви лъчи, на които се порадвахме по време на Santa Marina Open. В Деня на независимостта на България се събрахме на обичайното място на хълма на Санта Марина, от който се открива гледка от Созопол до свети Влас. Имаше усмивки, прегръдки, тагвания, разходки из стария град със стари и нови приятели.

В събота се събрахме да отпразнуваме 9-та годишнина на този любим наш турнир, а прекрасните ни домакини се бяха постарали да ни зарадват със специална торта. И, разбира се, във всичките четири дни се забавлявахме на плажа, в комплекса и в Созопол, разговаряхме, смяхме се и събирахме усмивки и слънце за зимата.

Но нека вече видим какво се случи на самия турнир.

Последният летен тенис турнир 2022

В петък започна и самият летен тенис турнир 2022, като всички участници имаха поне по две срещи във формат 2 от 3 сета. Всички се чувстваха добре в този формат и играха дълго и с удоволствие. В събота битките продължиха, като някои играчи се включиха и в битката при двойките.

Двойките и двойните изненади

Появиха се доста новосформирани двойки, които много бързо се сработиха и ни изненадаха. Една от тях бе двойката Кирил Янков и Ваня Желязкова, които се запознаха на турнира, но направиха такава „сплав“, че… четете нататък.

Янков и Желязкова започнаха със загуба от Балтов и Новицка, които и друг път са участвали на наши турнири, но този път играха като официално семейство пред очите на малката си дъщеря. В другата група пък Бочева и Симеонов записаха трудна първа победа над шампионите от май Мадлен Дойчинова и Адриан Петров, които все пак успяха да продължат напред със стабилната си игра. На полуфиналите те надвиха семейство Балтови и получиха възможността да защитят титлата си от началото на годината.

Финалът беше наистина вълнуващ: защитаващите титлата Дойчинова и Петров играха срещу съвсем новата двойка Желязкова и Янков. „Новобранците“ показаха истинска борбеност и успяха да обърнат шампионския тайбрек от 0:6 до 12:10, за да завоюват една от най-сладките си победи.

Втората изненада в последния ни летен тенис турнир 2022 беше при двойките мъже – до финала стигнаха цели три отбора! През последния ден те трябваше да докажат кой е най-добър, като играят срещи в група. В символичен финал се превърна срещата между Симеонов и Балтов срещу кюстендилската двойка Апостолов/Спасов. За съжаление, вторите не успяха да доиграят срещата заради стара травма на Спасов, която се обади ненадейно в неподходящ момент. Така Симеон и Милен в крайна сметка вдигнаха купата.

Турнирът при мъжете

Най-големият фаворит при мъжете отпадна съвсем в началото, тъй като се наложи да си тръгне по-рано заради личен празник. От това се възползва Балтов, който се класира за своя втори финал на турнира. Но Балтов преотстъпи шанса на Атанас Апостолов, който в крайна сметка взе купата на мъжете.

При дамите Ваня Желязкова отново доказа, че е непобедима, и грабна и втората възможна дамска купа. Със сребро остана приятелката ѝ Искра Бочева, с която бяха дошли заедно.

Големите награди на последния летен тенис турнир 2022 бяха…

Големите награди на турнира бяха 3 ваучера за all inclusive уикенд в Банско, в комплекс „Свети Иван Рилски“. Разбира се, първите два отидоха при победителите на сингъл – Атанас Апостолов и Ваня Желязкова. Но в томболата за третия ваучер изтеглихме Кирил Янков, който явно беше в късметлийски период, започнал с избора на партньор в смесените двойки.

Всички участници получиха подаръци за спомен от Weekend Tour. И със сигурност всеки един от нас отнесе към дома си много слънчеви спомени от последното ни морско приключение. Е, последното на нашето море.

А следващият турнир е…

Не забравяй, че след топлите минерални извори на Сандански (7-9 октомври) тръгваме да гоним лятото и заминаваме на юг, за да си направим страхотна 5-звездна седмица на кортовете на Надал в Sani Resort в Халкидики.

Резервирай мястото си още сега, цените са наистина невероятни.

Ела на тенис уикенд в Сандански