Кой грабна тенис купите на Hissar Open 2022? Виж снимките

Hissar Open 2022

Разбира се, че през юли лятото е в разгара си, и по време на Hissar Open 2022 слънцето не пропусна да ни напомни това. Но, за щастие, при домакините ни от СПА Хотел Хисар „кортът е до басейна и басейнът е до корта“. Така че успяхме не само да играем, но и да охлаждаме страстите и телата си с коктейл в ръката и с крака във водата.

Ако искаш да узнаеш какво още се случи в Hissar Open 2022, прочети докрай.

Боулинг турнирът беше вълнуващ

Този път състезанията започнаха с друг турнир – още в петък вечер се събрахме в залата за боулинг в комплекса и си устроихме весела вътрешна надпревара. След много смях, забавни удари, но и блестящи попадения, накрая приветствахме нашият победител Христо Янков и го наградихме с поло тениска от специалната лимитирана серия на Weekend Tour.

На следващия ден си дойдохме на думата.

Тенисът в Hissar Open 2022 беше на ниво

Квалификациите на Hissar Open 2022 в събота минаха без изненади. Но се радвахме на новите ни приятели от Панагюрище – страхотна група тенисисти, които за пръв път се включиха в нашите любителски тенис турнири.

В неделя добре познатата ни силна група от Казанлък отново показа нивото си, но този път стигна само до полуфиналите. Там Стефан Божинов надви шампиона за 2020 Петър Бозуков, а Мартин Милчев – Железния взе реванш на капитана на казанлъчани Красимир Минтов.

Мартин и Стефан влязоха в напрегнат финален двубой, където Мартин поведе уверено с 4:1, но след това Стефан влезе в ритъм и доведе срещата до тайбрек. Първият мачбол беше на Милчев, но Стефан го осуети, успя да запише 3 последователни точки и в крайна сметка грабна купата, като спечели в тайбрек с 8:6. Така Стефан Божинов стана нашият нов победител в Hissar Open 2022 и отнесе не само трофея на турнира, но и голямата награда – почивка в SPA Hotel Hissar.

Но това далеч не беше последният двубой между двамата тенисисти. Те участваха и в състезанието за двойки, като Стефан игра с Явор Астарджиев, а Мартин – със Свилен Свиленов. Тук отново се срещнаха на финала, а първата двойка успя да се наложи и в крайна сметка Стефан Божинов грабна и втората шампионска титла на Hissar Open 2022.

И понеже тенисът никога не ни е достатъчно, решихме в неделя да организираме утешителен турнир за отпадналите на квалификациите. Тази победа беше извоювана от Лъчезар Христов.

За спомен от страхотния уикенд всички участници получиха специални подаръци от нас – чаши със слънцето на Weekend Tour, което да ги усмихва, докато пият сутрешното си кафе. За всички финалисти имаше и допълнителни награди – козметични комплекти от Роза Импекс.

Забавления за останалите също не липсваха

Докато тенисистите хвърляха усилия и адреналин на корта, половинките им се насладиха на пълноценна, релаксираща почивка. Прекарахме доста време край прохладата на басейна и в СПА центъра на комплекса, под вещите ръце на специалистите по красота и здраве. Направихме си леки разходки из прекрасния град и приятелски вечери в ресторанта и ще отнесем спомени за много смях и приятни часове заедно. Всъщност беше толкова хубаво, че част от семействата се възползваха от възможността да останат за допълнителна нощувка, за да удължат почивката си.

Кога ще се срещнем пак?

Лято е и смятаме да си вземем малко почивка от тенис почивките. Но те очакваме отново в началото на септември, на морските ни тенис състезания и приключения.

Започваме с Therma Village Open II в Кранево от 2 до 4 септември, продължаваме с дълъг Green Life Holiday в Созопол още на следващия ден и, разбира се, сме подготвили любимата ни четиридневна тенис почивка в Santa Marina в Созопол.

Може би ти се вижда далече, но не пропускай да резервираш места за цялото семейство още сега. После може да е късно.

Щастливо лято и доскоро!

Последни новини от Weekend Tour