Interhotel Sandanski Open I 2022 – слънчевият старт на сезона

Interhotel Sandanski Open I 2022

Слънце в небето, слънце в усмивките, слънце в спомените – ето това получихме от страхотния Сандански по време на Interhotel Sandanski Open I 2022. Уловихме първия истински пролетен ден, открихме сезона за тенис на открито и се насладихме докрай на страхотния уикенд.

Първият ден на Interhotel Sandanski Open I 2022

Нашите домакини от Интерхотел Сандански ни очакваха още в петък по обяд и веднага се качихме на кортовете, за да настроим ракетите. Не пропуснахме и СПА центъра.

Квалификациите в събота започнаха още в 9 часа сутринта – все пак схемата на турнира Interhotel Sandanski Open I 2022 включваше над 50 срещи. Дамите, които не останаха на корта, се възползваха от час йога релакс с Нанси и излязоха от залата с широки, спокойни усмивки.

В 10:30 пък стартира урокът по тенис за малчугани. Те с искрен ентусиазъм влязоха в света на удоволствието, което родителите им изпитват на кортовете. Всъщност децата бяха толкова доволни и въодушевени, че се наложи бате Митко да проведе още един час по тенис в неделя сутринта по тяхно желание.

По обяд стартира и планираната разходка из града. Водеше я Димитринка – очарователен местен екскурзовод, който разкри пред групата ни всички тайни на Сандански още от римско време. Дори хората, които вече бяха идвали, научиха нови факти. Обиколката завърши с посещение на Епископската базилика – магическо място, което никой от нас не бе посещавал, но ни очарова с големите си размери и замисъл.

И след такъв ден – подобаващ завършек. Вечерта диджей Ники, който бе дошъл специално за нас, вдигна още повече градуса на настроението. Е, нашите участници вече бяха останали почти без сили след напрегнатите битки в Interhotel Sandanski Open I 2022. Но пък техните половинки ги отсрамиха подобаващо на дансинга и изиграха десетки хора по поръчка. Изненадата на вечерта беше Саркис Харалампиев от Бургас – след като доказа, че е класен тенис играч на корта, той се разкри и като блестящ танцьор.

Страхотните финали на Interhotel Sandanski Open I 2022

Неделята започна в 9:00 с втора серия релаксираща йога и урок по тенис за малчуганите. В 10:00 дадохме началото и на елиминациите в Interhotel Sandanski Open I 2022 – шоу, което никак не беше за изпускане. Този път дамите не бяха на разходка, а дойдоха на кортовете да подкрепят своите половинки и да им дадат сили за победа. Наредените купи очакваха своите нови собственици, но битките бяха оспорвани и до последно не беше сигурно кой ще ги грабне.

Домакините от Интерхотел Сандански имаха специален жест към нас: шампионите на сингъл бяха наградени лично от Илияна Тонева, маркетинг мениджър на хотела.

Двубоите

Играхме всички формати: сингъл мъже, сингъл, жени, двойки мъже и смесени двойки. При мъжете Жеко Жеков поднесе изненада, като отстрани местния любимец и двукратен шампион през годините Георги Митрев. Но той не спря до тук, а се класира чак за финала, което е и неговото най-добро представяне в Weekend Tour.

В последния двубой за титлата срещу него застана Саркис Харалампиев, който безапелационно отстраняваше всички съперници по пътя си. На полуфинала Саркис победи Атанас Апостолов с 6:1, а във финалния мач срещу Жеко записа чиста победа 6:0.

Но Саркис е класен и мултифункционален играч. Той стигна и до финала при смесените двойки, където взе участие със своята нежна половинка Йоана Георгиева. Тук обаче му беше малко по-трудно. Ние пък се насладихме на оспорван тайбрек срещу дебютантите в тенис уикендите Слави Първанов и Милена Герова.

Самата Милена, макар да остана втора на смесени двойки, извоюва приз при дамите в Interhotel Sandanski Open I 2022. Тя се наложи над младата надежда на Сандански Лилия Бардарска със 6:4.

Черешката на тортата бяха мъжките двойки, където за титлата се бориха цели 16 отбора. Две от двойките бяха дошли специално за този атрактивен формат и никак не се учудихме, че именно една от тях спечели турнира – това са нашите страхотни Калин Кънчев и Николай Стоянов! Но битката на финала беше наистина трудна – игра срещу Саркис и Марин Барнеков, които играха сърцато и дадоха всичко от себе си. И все пак играта завърши с 6:4.

Не можем да не споменем още едно невероятно постижение на Саркис: само в този ден той участва в цели 10 двубоя, като успя да спечели две от три титли! Това е сериозна заявка за целия ни сезон 2022 – и за ниво, и за атрактивност на турнирите и участниците.

С усмивка към следващите турнири

В края на деня вече бяхме препълнени със слънце в очите, в сърцата и в снимките за спомен. Отнесохме у дома дори слънчев загар!

Това беше наистина страхотен уикенд, разнообразен и пълен с хубави емоции, нови приятелства, вълнуващи тенис двубои. Въпреки умората, не искахме да даваме край на Interhotel Sandanski Open I 2022, който се превърна в невероятен старт на сезона.

Но това със сигурност е само началото! Съвсем скоро се пренасяме в Гоце Делчев за втора серия забавления… макар и с ограничен брой места. А през май, навръх Гергьовден, ще дадем началото на морските ни тенис приключения в Кранево.

Благодарим ви, приятели, и до нови срещи!

Последни новини от Weekend Tour