Кирил Стоянов и Марияна Динкова са шампионите от Hissar OPEN

-hissar-open

За втора поредна година СПА Хотел Хисар бе домакин на турнир от серията „Weekend Tour“. За разлика от миналата година, местата при мъжете бяха запълнени за броени часове, а участие в женския турнир взеха Стефка Бончева, Анелия Тенева, Анелия Ангелова и Марияна Динкова, което предвещаваше оспорвана битка в женския турнир.

Въпреки, че синоптиците бяха прогнозирали дъждовно време всички участници си бяха взели банските, за да се потопят в топлите минерални басейн на хотела домакин! И естествено времето отново беше на тяхна страна, като остана хубаво и през двата турнирни дни.

През първия ден на турнира всеки участник изигра предвидените три срещи, които определяха излизането му от групите. Така стана ясно кой продължава на финалите в неделния ден.

Голяма изненада в женската надпревара бе загубата на Стефка Бончева от Мариана Динкова, която не й даде нито един гейм и с категоричното 6:0 заяви своето превъзходство в играта.
В мъжкия турнир всички фаворити преминаха успешно групите, като единствената изненада бе победата на Милен Балтов с 6:2 над шампиона от RIU Pravets OPEN – Краси Минтов.

Трябва да отбележим, че на осминафиналите се класираха и тримата играчи, дошли специално за турнира от съседна Гърция. А един от тях- Лазарос Петкидис достигна полуфинала отстранявайки по пътя си Калин Григоров с категоричното 6:0, на четвъртфинала пък се изправи срещу Милен Балтов и независимо от мощната подкрепа на публиката за Балтов, той не загуби концентрация и успя да вземе мача с резултат 6:3.

Друг интересен двубой на четвъртфиналите бе срещата между шампиона от Правец – Краси Минтов и Йордан Пичуров. Двамата сътвориха истински спектакъл, в който уинарите се брояха на пръстите на едната ръка. Това бе и причината, когато някой от тях сгреши другия да изразява радостта си бурно. Така след 7-2 в тайбрека Краси Минтов надигра своя опонент и се класира за полуфиналите където щеше да срещне Едиз Батран.

Това бе повторение от финала на RIU Pravets OPEN и чудесна възможност за Едиз Батран – който си спечели прякора „Алигатора“ да се реабилитира за допуснатата загуба преди две седмици. Двамата отново сътвориха спектакъл, в който до последния момент нищо не бе ясно. При 5-5 и 40-0 Минтов допусна Батран да вземе гейма за 5-6. В последвалия гейм Минтов нямаше нито психически нито физически сили за обрат и след 5-7 загуби възможността да затвърди титлата си от последния турнир. С това „Алигатора“ достигна до финала. От другата страна на схемата нещата не бяха толкова напрегнати за Кирил Стоянов, който след убедителни победи отстрани Радослав Господинов 6-2, Георги Тодоров 6-0 и Лазарос Петкидис 6-2. и бе готов да се изправи срещу Едиз Батран на финала.

hissar-open-women В 12:00ч. започнаха полуфиналите при жените, в които една срещу друга излязоха водачката на група Б – Анелия Ангелова срещу Стефка Бончева и победителката в група А – Марияна Динкова срещу Анелия Тенева.
Ангелова се опита да поднесе нова изненада след победата и в групите над Анелия Тенева, но горещото време и формата, в която бе Стефка не позволи това да стане. Така след 6-2 Бончева се класира за финала, на който трябваше да защити титлата си след успеха от своя роден Правец. Въпреки мобилизацията и мотивацията за победа тя успя да вземе само три гейма и с с това отстъпи първото място на Марияна Динкова, която за втори път си тръгна с купа от турнир на „Weekend Tour“. Всички участнички в турнира си тръгнаха с подарък – тенис аксесоар осигурен от Babolat и козметичен комплект осигурен от хотела домакин.

Финалния двубой при мъжете започна вихрено за „Алигатора“- Едиз Батран, каквото беше и времето над Хисаря. За по-малко от 15 минути игра той поведе с резултат 3-0. Това бе и моментът, в който дойде „събуждането“ от страна на Стоянов, който едва ли бе очаквал такъв старт на срещата. Все пак умората при Еди и опита на неговия опонент си казаха думата. След последвалите шест гейма, Кирил Стоянов затвори мача с резултат 6-3. Така той за втори път вдигна високо купата на победител в Weekend tour и спечели заслужено ваучер на стойност
100 лв. осигурен от Babolat, а за Едиз това бе втори поред загубен финал.
Все пак за него остана утешителната награда в размер на 50лв. и стремежът да успее в следващия турнир започващ на 6 септември в град Созопол – Santa Marina OPEN II.

Честито на победителите в турнира!
Благодарим на всички, които взеха участие и ви пожелаваме успех!

А за желаещите да се включат в турнир от Weekend Tour, могат да се запишат за SOL Nessebar OPEN – 20-21 септември за който все още има места!