Зрелищен тенис беляза финала на “Green Life Tennis CUP” 2015

-green-life-tennis-cup-2015

Над 3 часа продължи финалният двубой при мъжете, с който беше закрито първото издание на турнира по тенис за аматьори “Green Life Tennis Cup”, който е част от веригата Weekend Tour 2015. Едиз Батран и Станислав Иванов предложиха невиждано зрелище в състезанията за непрофесионалисти у нас, като и двамата буквално отказваха да се предадат на корта. Срещата премина през различни обрати и драматични моменти, но в крайна сметка победителят трябваше да бъде само един.

Цяла седмица участниците в турнира, който се проведе в прекрасните условия на курортен комплекс Грийн Лайф Бийч Ризорт край Созопол, играха в групова фаза, за да определят кои са най-заслужилите тенисисти за място в топ 4. Те бяха разпределени в 4 групи по 4 души, като първите двама от всяка продължиха напред в опит да спечелят голямата награда – 5-дневна почивка в Банско.

Огромни купи за победителите и финалистите, както и други предметни награди дадоха допълнителен стимул на участниците. Фаворитите взеха своето и нямаше изненадващи имена сред полуфиналистите при мъжете. Едиз Батран достигна убедително и до финала, надигравайки с 6:0, 6:3 Александър Аспарухов, който от своя страна замени отказалия се в последния момент от мача Костан Тончев, който беше възпрепятстван да излезе на корта поради лични ангажименти. В другия полуфинал Станислав Иванов загуби първия сет на 1, но след това обърна с 6:3, 6:4 Георги Милев. Преди да започне финалната битка бяха определени и шампионите при жените и двойките. Нела Недевска триумфира при дамите, а Янков/Витанов при тандемите.

Така остана да се разбере кой ще стане победител при мъжете, като Едиз Батран показа по-голямо желание в началото на финала срещу Станислав Иванов, печелейки първия сет с 6:3. Едиз изглеждаше по-свеж и допускаше много по-малко непредизвикани грешки. Във втората част обаче Станислав коригира неточностите в играта си, започна да пласира по-голям брой първи сервиси и изравни сетовете след 6:3 в своя полза. Дори нещо повече – той поведе с 3:0 гейма в решителната част. Последва гейм, продължил над 20 минути и спечелен от Батран. Оттук до края на мача напрежението се настани трайно на корта и по трибуните. Почти всеки следващ гейм преминаваше през 40:40, като Едиз успя да изравни до 3:3. Иванов възстанови баланса в поведението си, дръпна с 5:3 гейма, като в следващия, на собствен сервис, пропусна 3 мачбола. Усетил своя момент, Батран успя да върне пробива, което съкруши Иванов и до края на мача той нямаше съпротивителни сили – 5:7 и титла за Едиз.

„Това беше един невероятен турнир, с прекрасни емоции както на корта, така и извън него. Благодарности на Станислав за феърплея, който демонстрира дори в ключовите моменти. Стана наистина драматичен мач, но мисля, че показах повече характер, най-вече при отразяването на мачболите и заслужено спечелих“, сподели щастливият победител, за когото това е първа титла от турнирите Weekend Tour, след два загубени финала.

Батран и шампионката при жените Нела Недевска получиха като награди по една 5-дневна почивка в Банско и ваучери от по 100 лева от БАБОЛАТ и Застраховам.ком. Подгласниците получиха утешителни ваучери от БАБОЛАТ в размер на 50 лева за всеки. Купите бяха връчени от мениджъра на комплекс Грийн Лайф Бийч Ризорт – Бисер Петков и Ивелина Бубова – специалист маркетинг и продажби.

Всички резултати ВИЖ ТУК.