Кой взе купата в последния ни български есенен тенис турнир 2023

есенен тенис турнир 2023

Знаеш ли защо толкова обичаме Сандански? Защото цели 10 години поред той неизменно е топъл и гостоприемен. А и винаги си прекарваме страхотно. По време на юбилейният ни есенен тенис турнир 2023 този път Любен Попов се завърна по блестящ начин и показа, че тенисът не се забравя, а Живомир Георгиев поднесе голямата изненада в турнира. Сега ще ти разкажем всички подробности.

Квалификации и… бира

Ако форматът на нашите турнири се променя, за да осигури повече тенис и забавления, то уютният Сандански остава все така приятен и отпускащ. Тази година цели 38 семейства се включиха в последния ни есенен тенис турнир 2023. И всеки един от голямата ни компания се забавляваше и разпускаше на воля.

Нямахме търпение още в петък да приключим набързо с работата, за да се възползваме от всяка минута слънце, която синоптиците ни обещаха. За наше щастие, познаха и прекарахме следващите три дни в наслада от истинско лято по никое време. Гарнирахме слънчевата събота с приятен брънч, на който дегустирахме прекрасни кюфтета, осигурени от „Братя Узунов“. Облизахме си пръстите за пореден път – в последните години братята неизменно се грижат за подобаващата прехрана на състезателите. И понеже дори най-вкусното кюфте си иска бирата, други наши „братя“ от склад „Китанов“ се погрижиха да утолят жаждата ни със студена бира на корем и вода за всички.

В събота най-добрите участници бяха разпределени в 14 групи, в които никак не липсваха изненади. Най-впечатляваща за този ден бе победата на опитния Чавдар Ненчев, който със сладки приказки и неспасяеми ретури успя да победи далеч по-младия от него Живомир Георгиев. Тази победа изкачи Чавдар на първото място в групата и елиминира нищо неподозиращия Мартин Маринов, който определено беше изненадан от развоя на събитията в края на съботния ден. И все пак, бате Чавдар реши да направи страхотен жест към младите, като да даде път на Марин и Живомир, а за себе си избра да продължи в по-ниската надпревара.

След ситото на квалификациите играчите бяха разпределени в две отделни схеми.

Интересното беше, че на този есенен тенис турнир 2023 път дадохме на вторите право да изберат накъде да продължат. Някои избраха предизвикателството да играят с най-добрите, а други решиха да се обиграят в по-ниската схема.

Такъв беше например Радослав Радев, който записа и финал в по-ниската схема, отстранявайки Чавдар на полуфинала й. На финала се изправи срещу Мартин Йорданов от Пловдив, който дотук беше играл прекрасно. Те двамата бяха в една група в събота, но за разлика от първия им мач, в този Марто надделя и прибави 75 точки към актива си в Интерактив Тенис.

Ела в САНИ ДА ЗАКРИЕМ ЗАЕДНО СЕЗОНа

За трета поредна година гостуваме на един от най-популярните спортни центрове – Rafa Nadal Tennis Centre. Очакват те 5 дни тенис в Халкидики, изпълнени със слънце, страхотен плаж, уникални гледки и незабравими мигове.

Основната схема и победителят на последния български есенен тенис турнир 2023

Основната схема в нашия последен български есенен тенис турнир 2023 беше от категория ITL 250 за победителите в групите, а за отпадналите – ITL 75.

В основната схема имаше няколко фаворита, като сред тях изпъкваше името на Любен Попов – номер 1 на Интерактив Тенис за 2019. Доста време мина от тази му титла, но Любен периодично се появява, за да обере наградите в Weekend Tour. Не е никаква случайност, че беше и на този есенен тенис турнир 2023 – Сандански е една от любимите дестинации за него и съпругата му Цвети. Всъщност, именно той спечели титлата на Сандански миналата есен и след почти година без турнири, отново се завърна тук. Любен бе загрял преди седмица, спечелвайки един TennisMaster Open в родния му град.

Сред фаворитите беше и местната звезда Георги Митрев, но бе попарен на полуфинала от Живомир Георгиев, който реши и в неделя да бъде в центъра на спортната интрига.

Живомир взе скалпа в предишния кръг и на друга звезда на любителския тенис – Борис Монов от Плевен. Борис участва в надпреварата в пълен семеен състав, включвайки в надпреварата съпругата си Силвия и дъщеря си Рая, с която завоюваха титлата на смесени двойки. Отпадането му от Живомир помогна на Боби да се съсредоточи на двойките, но Рая игра прекрасно през целия турнир и определено беше скритият коз в тази очарователна комбина.

Така на финала Живомир срещна ново предизвикателството – вездесъщият Любен, който все още нямаше загуба на своя земя. Любен показа силен характер и не даде шансове на опонента си, който бе загубил от своята свежест след битките до финала. В крайна сметка Любен завоюва третата си титла от най-слънчевия град.

А какво направиха дамите?

Все още смятаме, че слънцето нямаше да е толкова приятно без прекрасните дами, които се включиха в надпреварата. В надпреварата участваха девет дами от цяла България, но една от тях се отличаваше през цялото време. Това бе Фани, която броени дни преди надпреварата имаше рожден ден и участието ѝ в турнира беше нейният голям подарък. Как да не ѝ завиди човек на подаръка – прекрасна почивка с любими хора и участие в любим спорт…

Въпреки че Фани играе от няколко месеца, тя се раздаде и остана изключително доволна от представянето си като за пръв път, доволна и от невероятната емоция да е част от това шеметно събитие.

В крайна сметка опитът си каза думата и при дамите шампионка стана Светлана Дамянова, която на Грийн Лайф не се притесни да играе на равно с мъжете, а на този есенен тенис турнир 2023 доказа класата си. Тя успя да се наложи последователно на полуфинал, като победи шампионката от Кингс Валей Стела Манолова, и на финала, където победи Лилия Бърдарска, която бе спечелила този турнир преди година.

При двойките мъже шампиони станаха Атанас Апостолов и Теодор Спасов. Двамата не дадоха шанс на никого, като на финала надделяха над техни двама добри познайници Жеко Жеков и Калоян Георгиев.

Всички финалисти получиха по една специална чаша от Weekend Tour, а шампионите на сингъл отнесоха и големите награди: ваучери за почивка, осигурени от нашите съорганизатори и домакини Интерхотел Сандански, които за 18-и път превърнаха тенис почивката ни в истинско райско преживяване.

А сега накъде?

Към Сани Резорт, разбира се! Ще удължим лятото по бреговете на Гърция и ще сложим черешката на нашите тенис приключения за тази година на кортовете на великия Рафа Надал. Групата вече наброява над 50 семейства, приготвили сме много изненади, а мястото е пълно с вълнуващи активности.

Има още няколко места, запази ги за семейството си, преди да стане истински студено за приключения.

Запиши се на тенис почивка

Ела да изпратим заедно сезон 2023!

Последни новини