Sani Resort Open – първото ни приключение на брега на Егейско море

sani resort

След девет години, в които многократно събирахме приятелите на тениса на брега на Черно море, за пръв път проведохме турнир и на Егейско море. Sani Resort Open вече има първите си шампиони, а невероятните условия и красотата на Sani Resort със сигурност ще ни върнат на едно от най-прекрасните кътчета в Халкидики.

Победителят на Sani Resort Open 2021

Sani Resort Open предложи надпревари на сингъл мъже, сингъл жени и смесени двойки, а в спор за титлите се включиха 16 мъже, 4 жени и 7 смесени двойки. Носителите на купите от турнира в Rafa Nadal Tennis Centre са Атанас Демиров на сингъл мъже.

Във финала той победи Боян Попов с 6:4, а на полуфинала се наложи над Антон Тодоров с 6:4. При дамите триумфира Милена Тодорова, която в мача за титлата записа 6:3 срещу Десислава Динева.

На смесени двойки Атанас си осигури дубъл в партньорство с Йовка Караиванова. Двамата победиха Йоана Маринова и Добри Добринов в изцяло казанлъшки финал.

„Добре дошли“ с шампанско и гледки към Егейско море

Заради многото изкушения в комплекса някои наблегнаха на почивката и заявиха участие само в надпреварата на смесени двойки.

След първия ден станаха ясни финалистите, а в неделя кортовете бяха на изцяло наше разположение. След последната среща групата се събра в хотела за разбор на деня, а това беше и последният работен ден с туристи в Сани.

Тенисът обаче беше много малка част от четиридневното ни приключение в Sani Resort. Още при настаняването бяхме впечатлени от уникалното обслужване в комплекса. От самото начало домакините ни заобиколиха с внимание. В огромното фоайе ни очакваше шампанско за „добре дошли“ и невероятна гледка към Егейско море.

Тук всичко е Тенис

От първата минута в Сани Резорт прави впечатление архитектурата на комплекса и атмосферата на един друг свят, в който всичко е тенис.

Въпреки че беше краят на октомври, и 8-те корта бяха запълнени и трудно можеше да се намери час за игра. Освен нас имаше и група от Великобритания, в която също имаше българско участие.

Всички бяхме впечатлени от перфектното състояние на кортовете въпреки тяхната натовареност. Плажовете на Сани са омагьосващи, а хотелът е разположен в изключително живописно място.

Голяма част от семействата се настаниха още в четвъртък, а някои записаха и своите първи часове на корта. Други си наеха колела и обиколиха целия комплекс, трети се записаха на курс за гмуркачи. Четвърти предпочетоха да подкрепят близките си в мачовете им и да се разходят по плажа.

Награди за финалистите

В края на ваканцията ни в Халкидики благодарихме на нашите партньори Елит Травел, без които това пътуване нямаше да се осъществи. Те осигуриха и големите награди: тениски и аксесоари от магазина на Рафаел Надал Академи.

Всички участници дегустираха енергийните гелчета MelliGel, а от БОРН – препарати от Германия раздадоха награди на всички и ваучери за отстъпки.

Финалистите получиха и по една бутилка вино специална селекция от винарска изба Тиквеш.

Така четирите незабравими дни в Sani Resort приключиха, а всички си пожелахме следващата година отново да се срещнем тук и да изживеем приключението Sani Resort.