Победителят в първия ни любителски турнир в Гоце Делчев за 2024 е…

любителски турнир в Гоце Делчев

Началото на сезон 2024 беше шеметно – стартирахме годината с рекорден брой участници, много нови ентусиасти и прекрасно време, напук на лошите прогнози! Първият ни любителски турнир в Гоце Делчев продължи само един уикенд, но успя да ни зареди с пролет и с още по-нетърпеливо очакване на следващите ни срещи. Ето как преминаха тези три дни в Uva Nestum Wine & Spa и кои тенисисти успяха да грабнат големите ни награди.

📸 Виж снимките, с които запечатахме тенис преживяването в Гоце Делчев.

Толкова е хубаво да сме отново заедно!

Всички се бяхме затъжили за любимите тенис приключения, а априлският любителски турнир в Гоце Делчев, ни накара да осъзнаем колко добре си прекарваме заедно и да се радваме, че това чувство е споделяно от всички участници и техните семейства!

Но още повече се радваме, че това беше най-големият досега турнир в Uva Nestum Wine & Spa, с рекорден брой участници! Сред тях имаше и много дебютанти в Weekend Tour, както и 5-6 семейства, които за пръв път идват с нас на любителски турнир в Гоце Делчев. Всички те бяха очаровани и от мястото, и от обслужването. Нашите домакини за пореден път се представиха блестящо, като ни осигуриха всички условия за приятна и пълноценна семейна почивка не само край тенис кортовете, но и в комплекса, и във винената изба.

Един дълъг уикенд…

Събрахме се в петък, както обикновено, и се разпръснахме по интереси – участниците загряваха на кортовете, а семействата им си почиваха, както им харесва. Въпреки прогнозите, времето продължи да бъде приятно и сухо почти до края на първия ни любителски турнир в Гоце Делчев.

В съботния ден имахме организирана работилница с рисуване върху глинени съдове с вино от избата и това беше наистина приятно преживяване за дамите. А докато родители играеха тенис и рисуваха, малчуганите се забавляваха в детския кът под надзора на аниматори.

Празнувахме и първия рожден ден за годината – прекрасната Стефка Бончева покори още една година от живота си и сподели празника си с нас, а Мария Бацалова, представител на нашите домакини, подари на рожденичката бутилка бутиково вино.

Естествено, прекарахме още повече време заедно, като се подкрепяхме по време на турнира. Хапвахме в ресторант „Енотека“ който за пореден път доказа, че готвачите са от световно ниво и спечелиха нашата звезда „Мишлен“.

Как мина първият ни любителски турнир в Гоце Делчев

Турнирът беше на изключително високо ниво – страхотно начало на годината! Сред участниците бяха шампионите от миналогодишни издания: Атанас Гаджев, Велчо Миронов, Веселин Димитров, Ивайло Воденски и Константин Станков. Но и останалите не се дадоха лесно!

Именно последните двама поднесоха изненадата в квалификациите, като загубиха първите си срещи – Веско загуби с 2:1 сета от Радослав Райков, а Константин Станков-Рафата загуби с 0:2 от Марио Илиев. Въпреки това двамата продължиха към елиминациите в основната схема, където Веско приключи участието си след загуба от Марио на осминафинала. Марио пък загуби четвъртфинала от Гаджев с 6:0.

Бившият No.1 на Интерактив Тенис – Едиз Батран, който не беше участвал на състезания от декември, се включи в нашия любителски турнир в Гоце Делчев. Въпреки, че Еди не е във форма, опитът му го класира до ¼, където го очакваше победителят от Sani Resort Holiday 2023. Тук обаче Рафата победи безапелационно с 6:1.

На полуфинала Станков се изправи срещу Велчо Миронов и това се оказа последният му мач в турнира. Макар и трудно, Велчо надделя със 7:5, но пък ние се насладихме на оспорван двубой и красиви дълги разигравания.

Втората полуфинална битка беше между Атанас Гаджев и Петър Тодоров от Враца, като шампионът Гаджев продължи към финала. Това не беше учудващ резултат. Наско играе в почти всички турнири на Интерактив Тенис, има няколко купи от Weekend Tour и продължава да доказва високото си ниво.

Финалите и победителите

В неделя започнахме с утешително състезание – възможността, която даваме на всеки, за да се наслади още малко на играта. Но черешката на тортата бяха финалните мачове от основната схема.

Финалът при мъжете беше доста интересен, макар и не особено изненадващ. Един срещу друг се изправиха двама шампиони от предишните ни любителски турнири в Гоце Делчев – Атанас Гаджев и Велчо Миронов. Те бяха и водачи в групите заради натрупаните точки до момента. Играта беше красива и майсторска, но в крайна сметка Наско спечели купата с 6:2, като последните минути се играха под едва започващия дъжд. Той отнесе купата, 250 точки за класирането на Интерактив Тенис, както и голямата награда – уикенд за двама в Uva Nestum Wine & Spa.

При дамите първенството спечели рожденичката Стефка Бончева, като това е четвърта титла от този турнир. По всичко личи, че е нейната любима Weekend Tour дестинация. Тя също получи уикенд за двама в комплекса и още един повод да празнува.

Любезните ни домакини раздадоха три ваучера за почивка, а третият изтеглихме с жребий между участниците. Късметлия се оказа Николай Колев, който беше и финалист в утешителния турнир.

Турнирът за двойки мъже беше спечелен от Атанас Гаджев и Ивайло Воденски, които надвиха Велчо Миронов и Владимир Трайков. Воденски този път не успя да се включи в основната схема, тъй като местата вече бяха запълнени, но все пак успя да покаже класата си на корта. При смесените двойки купата грабнаха Ива Дарданова и Найден Жеков, които са сред нашите тенис приятели още от първите приключения на Weekend Tour. Благодарим ви, приятели!

тенис в Созопол

Какво следва?

Първият ни любителски турнир в Гоце Делчев приключи някак много бързо и се разделихме със съжаление, но и още по-жадни за нови срещи. А няколко семейства останаха още една вечер, за да удължат почивката и удоволствията си на това прекрасно място.

Сега сме нетърпеливи за следващите приключения!

Идва Мастърса във в.с. „Санта Марина“, който се очаква да постави нов рекорд по брой участници – като гледаме как върви записването, на корта ще се изправят над 90 тенисисти!

Така че виж програмата за Созопол и резервирай мястото си в Мастърса, докато не са го заели. И не забравяй да вземеш семейството и приятелите си, за да се забавляваме още по-добре заедно!