Васил Марков триумфира на Green Life Open 2024

Green Life Open

И този път имахме страхотния късмет да посрещнем летните жеги на брега на морето! Турнирът ни в Созопол беше повече от приятен, защото освен много тенис, имаше и много пясък, вълни и… коктейли, разбира се. Васил Марков спечели Green Life Open 2024, остани до края, за да научиш кои са шампионите на двойки.

📸 Виж снимките, с които запечатахме тенис почивката в Каваци.

Турнирът Green Life Open

Петъчният ден беше дъждовен, но само докато пристигнем в любимия ни комплекс Green Life Beach Resort. Вече над 10 години идваме тук, защото това място е истинско райско кътче!

За да избягваме най-големите горещини през деня, стартирахме състезанията в ранните сутрини. Но така ни остана повече време и за излежаване в шезлонгите на приказния плаж, и за дегустация на прясна риба и миди. Разбира се, направихме си и любимото ни общо вечерно парти, което този път беше истински плажен купон в бар „Верано“ на Смокиня.

Що се отнася до кортовете, бяхме радостни да видим много нови лица и дори цели групи участници от всички краища на България. Имаше участници от Велико Търново, Казанлък, Пловдив, Правец, София и една особено силна група от Панагюрище. Надяваме се, че ви е харесало, приятели! Очакваме ви отново на кортовете на Weekend Tour!

В съботните групи нямаше съществени изненади, но все пак някои тенисисти се отличиха със страхотна игра. Следихме с интерес пловдивчанина Пламен Джонгов, който показа класата си още от първия мач. И надеждите ни бяха оправдани – той достигна чак до полуфиналите.

Финалите и победителите

Неделните битки на кортовете определено бяха по-впечатляващи. Тук Джонгов беше отстранен от Васил Маринов от Провадия, играч с несъмнен стил и добра форма. Васил игра финал с друг силен състезател – Виктор Даков, който на Green Life Open успя за пръв път да стигне толкова напред в турнирите ни.

Излъчвахме финала на живо! И ако си го пропуснал, следи по-нататъшните ни турнири, за да се наслаждаваш на играта на участниците, дори когато нямаш възможност да си с нас край кортовете.

На този оспорван финал Виктор стигна до резултат 5:2, но не успя да затвори мача, тъй като Васил не му даде повече шансове. За съжаление, при 5:5 Виктор крампира и се отказа от по-нататъшна игра. Разбира се, това не беше истинска загуба, тъй като последният мач беше негово лично постижение, а ние с нетърпение очакваме да го видим отново сред водещите фигури на Weekend Tour.

Ясно е, че в тази ситуация Васил не изпита истинско удовлетворение от победата, но така или иначе вдигна купата. А с нея отнесе и голямата награда от нашите домакини – уикенд за двама в комплекс Green Life в Банско.

При двойките шампион стана тандем от двама мъже със сериозни професии, но и сериозен опит на корта. Архитектът Симеон Симеонов и футболният съдия Иво Андреев надвиха две панагюрски двойки: на полуфинала отстраниха Янко Калбуров и Георги Божков, а на финала победиха Луко Караджов и Николай Воденичаров с 6:2.

В утешителния турнир битките не бяха по-малко оспорвани. Последният мач беше между Емил Атанасов и Венцислав Стоянов, но Емил грабна утешителната купа на Green Life Open с резултат 6:3.

Продължаваме към…

Беше хубаво, даже много, но си признаваме: нашите тенис турнири никога не ни стигат! И винаги чакаме с нетърпение следващите!

Сменяме морските пейзажи с прохладата на планината и в началото на юли отиваме в Розовата долина, в луксозния петзвезден Kings’ Valley Medical & Spa Hotel в Казанлък! Все още има няколко свободи места за участници, както и цели компании любими хора заедно с тях, така че се запиши още сега. Цените за настаняване са преференциални за всеки, който се запише през Weekend Tour!