Weekend Tour откри тенис сезона със Sandanski OPEN I!

sandanski open 2014

Този уикенд в град Сандански бе поставено началото на „Weekend Tour 2014“! Квотата от 32-ма състезатели при мъжете бе запълнена броени дни след обявяването на турнира. Огромният интерес към формата накара участниците в турнира да резервират стаите си седмици по-рано, за да си гарантират участието в надпреварата. При жените за участие в турнира се записаха 5 момичета. Те играха в една група всеки срещу всеки.

Още петък следобед голяма част от участниците започнаха да пристигат и да се настаняват в хотела домакин на събитието. Те бързаха да разопаковат ракетите си за тенис и да загреят за същинските сблъсъци очакващи ги на следващия ден. За тяхно съжаление прогнозата на синоптиците за дъжд се сбъдна, но за сметка на това всички се насладиха на няколко часа в СПА центъра на хотела и топлия минерален басейн.

Прогнозата за дъжд през уикенда бе причината участниците да бъдат видимо напрегнати за това дали ще успеят да поиграят или ще трябва да се задоволят само със страхотна СПА почивка. За щастие на всички, времето ни изненада и в съботния ден мачовете започнаха точно в 10:00ч. Програма позволи на някои от участниците да поспят повече, а други да се насладят на сутрешното си кафе. Кратките превалявания така и не успяха да стреснат никой на корта, като нито един от мачовете не бе прекъснат или отменен.

Тук е момента да отбележим и перфектната организация на турнира! За този турнир организаторите от ITL, бяха поканили и две очарователни „съдийки“ в лицето на Оля Деянова и Радмила Николова, които да следят за коректната и честна игра. Те стриктно следяха за спазването на правилата, като за миг не позволиха да има напрежение на корта, а точно обратното допринесоха за многото усмивки и настроение.

Хотелът-домакин изненада участниците, като предостави три ваучера за СПА-Процедури. Те бяха разиграни в томбола, от която печеливши се оказаха: Милен Балтов, Антон Дражев и Мариан Янкулов.

След изиграването на мачовете в първия ден на турнира стана ясно кой продължава в надпреварата на следващия ден и кой ще има достатъчно време да се наслади на някоя от услугите, които предлагат домакините от „Interhotel Sandanski“. В съботната вечер участниците в турнира, техните семейства и гости бяха поканени на официална вечеря, на която се събраха над 60 души! С много танци, наздравици, страхотни истории и усмивки всички доказаха, че в Сандански гостува едно голямо тенис семейство, което е дошло да изживее един страхотен уикенд, за който ще се говори дълго след неговия край. Почти през цялата вечер дъжда не спря да вали, сякаш знаейки, че сега е момента да го направи.

През неделния ден предстояха същинските сблъсъци на турнира. Програмата на мачовете бе изпратена до всички участници. И отново единствено времето бе голямата въпросителна пред играчите. Кортовете бяха поели всичкия дъжд излял се в съботната вечер, но домакините се постараха да ги подготвят на време.

При жените последната среща от групата се превърна в истински финал, в който трябваше да се реши дали и тази година Стефка ще грабне отличието. Двете със Силвия Стефанова от град Монтана направиха истински финален сблъсък, в който след 7:2 в тайбрека, аплодисментите отидоха за Силвия Стефанова.

До финала на мъжкия турнира стигнаха представител на групата от гр.Сандански – Георги Митрев и първата ракета на гр.Правец – Цветан Цветанов. Двамата направиха истински спектакъл, в който залога бе по-голям за Митрев. Местните любители на тениса бяха събрали 500лв, с които да стимулират звездата си, да спечели и да вдигне купата. Това амбицира Георги Митрев, който допусна по-малко грешки в играта си и след два пробива взе срещата с резултат 6:2. Освен купите, финалистите получиха и тениски БАБОЛАТ предоставени от www.cоrtexsport.com

Следващият по програма турнир ще ни отведе към българското Черноморие , където на 24 и 25 май Weekend Tour гостува на в.с. „Санта Марина“ – гр. Созопол. Записването за турнира стартира на 7 май и ще се проведе на два етапа. През първия етап ще имате възможност да го направите след резервация в комплекса домакин до 16 май, а втория етап от 17 до 21 май ще бъде времето, в което можете да се включите ако са останали места.