Жени срещу мъже в тенис турнир Ува Нестум 2023. Кой спечели?

Deya & Rady Uva

Поредният гурме тенис турнир Ува Нестум 2023 вече е история. От цели 6 години страхотният комплекс Uva Nestum Wine & SPA е наш домакин и тук винаги се получава прекрасно тенис събитие. Този път не беше изключение.
Прогнозите отново предвещаваха дъжд, но желанието ни за тенис винаги е по-силно от такива подробности. И има защо, в петък Гоце Делчев ни посрещна със слънце. Който беше успял да се измъкне от работа по-рано, имаше време да поиграе тенис или просто да се наслади на СПА центъра.

Мъже и жени – едни срещу други в първия тенис турнир Ува Нестум 2023

В събота започнахме с квалификациите, в които този път взеха участие двете прекрасни дами. Те решиха да се включат в надпреварата наравно с мъжете. Дори повече – Стефка Бончева и Дея Чимидялкова определено имаше какво да покажат и допринесоха за вдигането на нивото на първия ни тенис турнир Ува Нестум 2023.

Стефка се класира за елиминациите, а само 2 гейма не достигнаха на Дея. Но това е без значение, откакто правим утешителна схема във всеки турнир и в нея Дея достигна до оспорван финал срещу Радослав Райков. В крайна сметка Радослав успя да завоюва дебютната си титла за радост на децата и съпругата му, които го подкрепяха през цялото време.

След квалификациите все пак заваля, но изчакахме търпеливо да спре (на чаша вино) и стартирахме с формата на двойки. В него се включиха 8 двойки, като всяка от тях трябваше да изиграе по три срещи, за да се класира до финалите в неделя. Времето ни притисна, но все пак доиграхме срещите в неделя сутринта.

В сингъл турнира в неделните полуфинали Велчо Миронов се наложи над Красимир Сандански, а Илия Саев елиминира Стефка, която се бореше наравно с мъжете. Така Велчо и Илия успяха заслужено да достигнат до финала.

На финала за мъже Велчо започна като фаворит в срещата, но Саев не се съгласи с подобно развитие. Набързо поведе с пробив за 2:0. В крайна сметка Велчо успя да се върне в мача и го завърши с резултат 6:3. Така спечели голямата награда на първия ни тенис турнир Ува Нестум 2023: уикенд за двама.

Ела на следващата ни тенис почивка

Разгледай предстоящите турнири в Календара и избери следващата дестинация за теб и твоите близки. Очакват те тенис и СПА в едно!

Събитията при двойките

При двойките от самото начало се получиха много интересни двубои. Полуфиналите бяха изключително оспорвани, но все пак до финала достигнаха двойките на Кралев/Миронов и Саев/Баев. Първите поведоха за 5:2, но Саев и Баев успяха да се върнат в срещата и да достигнат до тайбрек. За съжаление, силите им стигнаха дотам и те загубиха златото.

Тази втора победа на Велчо Миронов в тандем с Николай Кралев им донесе като награда още една допълнителна нощувка в „Ува Нестум“. Така двете семейства останаха в комплекса, за да отпразнуват подобаващо титлата си.
Специални награди – ваучери за СПА процедури, получиха и двете ни смели дами. А всички финалисти си тръгнаха с по бутилка вино от бутиковата изба Uva Nestum. И това не беше никак случайно.

Специални поводи за празнуване

Тази година имахме късмета нашият тенис празник в Гоце Делчев съвпадна с още едно специално събитие: 14-тата годишнина на изба „Ува Нестум“ и 13-тата годишнина на ресторант „Енотека“. Така че през целия уикенд не само наслаждавахме на уникалните кулинарни предложения на домакините, но и празнувахме заедно техните специални дати.

И нашият 10-годишен юбилей е съвсем скоро! Ще го направим официално по време на следващия ни турнир в Хисаря. Ще играем тенис, ще духаме свещи, ще раздаваме подаръци и… ще разбереш какво още, когато дойдеш. Не пропускай да запазиш мястото си, регистрациите са отворени.

Запиши се на тенис почивка

Запази си място, а ние ще се погрижим за останалото.

Последни новини