Santa Marina OPEN I: Слънце, плаж и много тенис!

santa-marina-open-i

През отминалия уикенд в град Созопол се проведе втория за сезона Weekend Tour – Santa Marina OPEN I.

И този път местата за желаещите да се включат в мъжкия турнир не стигнаха. Така първите 32-ма успели да се запишат имаха невероятната възможност да заведат своите семейства и приятели на незабравима почивка, почивка в която тениса, басейните и хубавата храна бяха в изобилие. Гостите на турнира отседнали във селището бяха повече от 70 човека.

Най-запалените по тениса или може би по почивките, пристигнаха още в петък. Те имаха на разположение кортовете, на които да загреят за предстоящите мачове на следващия ден. Някои се отдадоха на почивка и подготовка за турнира, а други разпуснаха в красивия, стар Созопол с питие в ръка. Доброто настроение и усмивките бяха заразни, а участниците въодушевени и развълнувани.

В съботната сутрин, с прекрасно време не само за тенис, но и за плаж, започнаха първите срещи в групите от турнира. Те имаха за цел да отсеят най-добите шестнадесет, които да се борят за голямата награда – уикенд за двама в гр. Банско осигурен от “FPI- Hotels & Resorts”. Разбира се, в първия ден не липсваха интересни двубои. Такива бяха двубоите между Росен Марков и Станислав Георгиев(6-7), Калин Григоров и Венелин Попов(7-5), други оспорвани мачове бяха тези между Едиз Батран и Иво Христов (7-6), Пламен Петров и Станислав Георгиев(7-6), както и между Атанас Атанасов и Антон Дражев(7-5).

При жените също не липсваха оспорвани двубои, такъв беше мачът между Гергана Нонева, която миналата година спечели наградата за „Щастлив – Губещ“ и Ади Атанасова (7-5), които се бореха повече от час за победата. Въпреки този двубой и двете не успяха да продължат напред, но пък се насладиха на почивка край басейна.

И този път от Babolat се бяха погрижили всички дами да си тръгнат награди, за което има благодарим!

В неделния ден трябваше да се изиграят решаващите сблъсъци при мъжете и жените. На осминафиналите при мъжете единствената изненада поднесе излезлия като втори от първа група Атанас Савов, който отстрани след 7-5 и повече от час игра победителя в осма група Тодор Касабов. Веднага след двубоя стана ясно, че Касабов е получил травма по време на двубоя. Това ще му коства поне седмица отсъствие от терените.

До 1/4 финални срещи достигнаха и двамата гости от Гърция Димитриос Папазогоу и Лазарос Петкидис, но съдбата ги противопостави да излязат един срещу друг именно на тази фаза в турнира. Това означаваше, че поне един от тримата представители на южната ни съседка ще стигне до полуфинала. След победа 6-3 това бе Димитриос, който се изправи на полуфинала срещу Тодор Митев от Бургас.

В тази среща Митев спечели с 6-2 и за втора поредна година се класира за финала на Санта Марина. В другия полуфинал Едиз Батран се опита да поднесе голямата изненада, но след двата изпуснати мачбола срещу Данаил Асъмов отпадна с резултат 7-5. Така на финала се изправиха двама представители на Бургаската школа. Двубоя между тях бе наистина достоен за финал. Двамата водеха здрава битка до последната точка, която бе в полза на миналогодишния финалист Тодор Митев. Така той добави нов трофей във витрината си и спечели уикенд за двама в хотел „Свети Иван Рилски“ – Банско.

В женския турнир единствената неяснота бе коя ще е опонентката на Мариана Динкова отстранила по пътя си до финала Радка Тедрадова(6-1) и Цветелина Петкова(6-2). Това бе съпругата на победителя при мъжете, Елена Митева. И тя както него тази година стигна с една стъпка по-нагоре. Въпреки, огромното желание на Митева да стигне до така мечтаната за нея титла, Динкова показа, че опита има значение и с уверена игра стана победител в турнира. Така с резултат 6-4 Марияна стана победител във втория за сезона турни от Weekend Tour 2014.