Последният тенис турнир 2022 отмина и голямата награда отиде при…

тенис турнир 2022

Е, последният тенис турнир 2022 приключи. „Ува Нестум“ ни посрещна с гостоприемство, небето ни изпрати малко дъжд, но това не попречи нито на тениса, нито на забавленията в последните ни дни заедно за тази година. Прочети как изкарахме и кой спечели голямата награда.

Тенис турнир 2022 и последните купи

Есенният дъжд ни настигна, въпреки добрите прогнози за времето. Но последен тенис турнир 2022 въпреки това имаше!

При мъжете битките бяха оспорвани и състезателите играха с хъс и умения. След традиционните съботни квалификации в неделя следихме с нетърпение финалните мачове.

На полуфиналите Ивайло Воденски срещна най-големи трудности от велинградчанина Николай Байраков, но все пак спечели с 6:3. В другия полуфинал местния Мариян Ловков-старши победи трудно Едиз Батран след тайбрек 7:5. Все пак последната купа на Weekend Tour за 2022 вдигна Ивайло Воденски, победил на финала Мариян Ловков. Това е неговата втора титла от тенис уикендите, след като преди по-малко от две седмици вдигна титлата в „Сани Резорт“. Благодарение на своята борбеност и непримиримост, той спечели голямата награда на турнира – ваучер укиенд за двама в Ува Нестум.

При двойките надпреварата се оказа изключително интересна. 4 двойки изиграха в обща група 5 от 6 срещи, след които трябваше да станат ясни и шампионите. Титлата за най-добра двойка заслужено спечелиха велинградчаните Николай Байраков и Здравко Чавдаров, които определено показаха добър синхрон. Те взеха това, за което дойдоха, макар че предишната вечер бяха празнували заедно до ранни зори. Двамата бяха изключително доволни и заявиха, че вече планират коя дестинация да посетят през 2023. На втора позиция останаха Антон Михов и Николай Кралев, като за Кралев това беше второ отличие след турнира ни в Сани.

Всички финалисти получиха не само купи, но и подаръци от Weekend Tour, както и бутилки бутиково вино Uva Nestum.

През останалото време…

Хубавото на последния ни тенис турнир 2022 беше, че имахме много време и възможности да се насладим на времето си заедно.

Бяхме осигурили безплатно посещение в местните музеи. Дегустирахме бутикови вина от избите на Ува Нестум и се насладихме на опияняващите вкусове и аромати. Дамите посетиха традиционното ателие за рисуване с вино. Детският център бе целодневно на разположение на децата и дори успяхме да им органираме тенис урок с Мария Самандова. Играхме и карти, джаги, билярд, тенис на маса… В края на турнира всички бяхме на едно мнение: дъждът не успя да помрачи уикенда ни по никакъв начин. Дори напротив, допринесе да имаме още по-приятна и задушевна почивка с близките и приятелите си.

А голямата награда отиде при…

Най-хубавата изненада на последния тенис турнир 2022 беше в традиционните ни томболи с  награди. Най-голямата награда беше уикенд за двама в „Ува Нестум“, която се разиграваше между всички настанени в комплекса. Съвсем неочаквано, тя бе спечелена от петгодишния Матео. Той беше тук с родителите си, които не играха тенис, но се възползваха от пакетното предложение и дойдоха със свои приятели. Докато те се забавляваха, малкият Матео имаше възможността да получи своя първи урок по тенис.

Weekend Tour също раздаде няколко награди за спомен от това последно за годината събитие.

През целия уикенд участниците имаха и възможността да пробват био енергийните гелчета на „Мели Гел“ и да се убедят в техните качества.

Какво следва

Е, това бе последното ни издание тенис турни 2022. Горди и радостни сме да обявим, че изпращаме изключително успешна година, в която заедно сътворихме над 12 тенис събития.

За вас, нашите участници и приятели, следва заслужена зимна ваканция.

За нас, екипа на турнирите, работата тепърва предстои. Вече работим по календара за 2023, която ще е юбилейна десета година на Weekend Tour.

Почивайте активно, забавлявайте се, бъдете здрави и събирайте сили за следващите ни тенис предизвикателства!

До нови срещи!

Абонирай се за Календар 2023

Последни новини от Weekend Tour