Стоян Мирев спечели любителския тенис турнир „PARADISE OPEN“

-paradise-open

През изминалия уикенд се проведе третия от програмата на „Weekend Tour 2014“ аматьорски тенис турнир – „PARADISE OPEN“. Домакин на турнира бе комплекс „Белия Кон & Рай“, намиращ се само на няколко километра от град Търговище в полите на Преславската планина и в непосредствена близост до древния град Мисионис (Крумово кале).

И този път Интерактивна Тенис Лига бе избрала дестинация, съчетаваща чистия планински въздух на боровата гора, прекрасни условия за плаж край басейна и разбира се двата клей корта, които бяха на разположение на играчите през целия уикенд.

За участие в турнира, се бяха записали само 10 човека. Това обаче вместо разочарование, предизвика задоволство, защото даде възможност на всеки един участниците да изиграе по минимум 6 мача. Очертаваше се един наситен с тенис уикенд. През първия ден на турнира участниците бяха разпределени в две предварителни групи, от които най-добрите четирима трябваше да продължат на следващия ден да се борят помежду си в обща група за първото място. Останалите шестима също имаха възможност да продължат участието си във финалния ден като с мачовете помежду си разпределиха останалите места в надпреварата.

След четири поредни победи от предварителните групи, за финалната четворка се класираха Светльо Филев и Стоян Мирев. Останалите двама бяха Емил Тодоров и Атанас Атанасов записали по три успеха. Така в неделния ден един от четиримата щеше да си тръгне като победител в турнира и да прибере голямата награда – термобег Baolat – Wimbeldon осигурен от фирма Есен – изключителен представител на BABOLAT за България.

Сблъсъкът между водачите в предварителните групи бе оставен да се изиграе като последна среща, която се очакваше да бъде решителна за крайното класиране. Точно това и стана. В последната решаваща среща от турнира, на корта излязоха Светльо Филев и Стоян Мирев.

С отличната си игра до момента двамата показаха, че срещата ще бъде оспорвана и интересна за събралите се зрители. Разиграванията между двамата опонента и близки приятели извън корта, бяха наистина достойни за финал. Все пак победителя трябваше да бъде само един. След много концертирана игра и по-малкото не предизвикани грешки, това стана Стоян Мирев. Той се оказа по-издръжливият от двамата под жаркото юнско слънце, и с резултат 6-3 успя да грабне титлата на PARADISE OPEN 2014.

На трето място завърши Атанас Атанасов от гр. Варна, записвайки единствената си победа в тази група с 6-4 срещу Емил Тодоров, който остана на четвъртото място в този „райски турнир“.

Разбира се, освен за тенис остана време и за туризъм. По запалените пътешественици успяха да се разходят до близката крепост и до Славейковото училище, с което добавиха няколко печата в книжката си за посещение на 100-те национални туристически обекта, а пък други предпочетоха да разпуснат край басейна, наслаждавайки се на великолепната планина, разкриваща се пред очите им.

Следващият турнир от програмата на WEEKEND TOUR 2014 ще се проведе на 2-3 август, а негов домакин ще бъде СПА Хотел РИУ Правец. Не пропускайте да станете част от това незабравимо и вълнуващо събитие!