Започна любителският турнир по тенис “Green Life Tennis Cup”

-green-life-tennis-cup1

С началото на тази седмица започна и първият по рода си турнир за аматьори “Green Life Tennis Cup”, който се провежда в формата на класическите състезания за професионалисти – цяла седмица, като мачовете са във формат 2/3 сета.

Любители на играта от България и чужбина се включиха в състезанието, което се провежда в осигуряващия прекрасни възможности за тенис и почивка комплекс край Созопол „Грийн Лайф Ризорт“.

Участниците и техните близки пристигнаха в комплекса още в понеделник, за да могат да се подготвят за старта на състезанието на следващия ден. Играчите са разпределени в 4 групи по 4 души, като първите двама продължават напред в опит да спечелят голямата награда – 5-дневна почивка в Банско. Наградният фонд е внушителните, за състезание по тенис за аматьори, от близо 2000 лева! Два ваучера за почивка с цялото семейство, огромни купи, комплект медали и други предметни награди също очакват своите притежатели.

Мачовете във вторник предложиха различни емоции. Някои от тях приключиха с очаквани победи за фаворитите в надпреварата Костан Тончев и финалиста от Santa Marina OPEN – Георги Милев. Други, като сблъсъка между Витан Витанов и Станимир Тенев, продължи в пълния формат от три сета, като Тенев успя да реализира пълен обрат от 0:1.

Днешната програма започна с мачове при дамите, като първи на корта излизат Елица Бояджиева и Нела Динева, както и Нелина Бабева срещу Ива Бобева.4

Резултати от турнира, може да видите тук.