10 години семейни тенис почивки Weekend Tour! Ще празнуваме ли?

семейни тенис почивки

Тази година е нашият първи голям юбилей: Weekend Tour организира семейни тенис почивки вече цели 10 години! Изпитваме носталгия към миналото, но и радост от това колко много сме постигнали, колко нови приятелства сме създали и колко радост сме споделили през цялото това време…

Първият (почти) официален турнир беше…

Случи се на 22-23 юни 2013 година, в комплекс „Синьото“ в Априлци. „Blue Open“ беше спонтанно събитие, което събра група любители на тениса от цялата страна – хора, които почти не се познават, но споделят еднаква страст към този спорт и обичат надпреварите на корта.

По някаква щастлива случайност всичко в този уикенд беше ново и за първи път. Първият по рода си любителски тенис турнир съвпадна с откриването на чисто новия комплекс „Синьото“. Кортовете бяха току-що осветени, идеята за турнира беше неизпробвана, преживяването беше неизпитвано, дори участниците бяха непознати един за друг. Но си изкарахме повече от добре и бяхме развълнувани, че сме намерили начин да прекарваме почивните си дни по толкова приятен начин.

Цялата положителна енергия на младите хора от това първо събитие се оказа заразна и донесе успешен старт на всички. „Синьото“ все още е посещавана дестинация и съвсем скоро играхме там с Интерактив Тенис. Създадоха се много нови приятелства, които продължават и до днес. А съботно-неделните семейни тенис почивки не спират да се случват вече цели 10 години.

ЕЛА НА СЛЕДВАЩАТА ТЕНИС ПОЧИВКА

Избери своята тенис почивка още сега и се възползвай от по-ниска такса участие.

Как се появиха нашите семейни тенис почивки

След този първи турнир горяхме от желание да преживяваме още и още от тези страхотни емоции. И решихме да го сбъднем. По онова време идеята нямаше дори име, нито организация, нито календар – нищо, освен чист ентусиазъм и искрена радост.

Втория турнир проведохме в страхотния Риу Правец Голф и Спа Резорт и Спортен комплекс Правец. Обявихме го само две седмици по-рано, но пожъна същия успех и роди дори още по-голям ентусиазъм. Последва третият ни турнир в SPA Hotel Hissar в Хисаря.

При тази трета среща започна да става все по-ясно какво всъщност ни харесва в сбирките ни – те бяха истински семейни тенис почивки. Бяха възможност да прекарваме пълноценно време със семействата си, докато играем любимата си игра, но осигуряваме и удоволствия за любимите си хора. Още помним коментара на един от участниците в хисарския турнир: „Как го измислихте? Това е толкова хубаво! Докато отиваше на СПА, жена ми се обади, за да ми каже колко е щастлива тук, а в същото време аз отивах да играя тенис!“

Тези думи сякаш сложиха печат върху цялостната идея на турнирите на Weekend Tour. Затова Хисаря остава наша слабост и място, което посещаваме и до днес. А какви специални изненади сме подготвили за турнира в SPA Hotel Hissar тази година, ще разбереш, като прочетеш до края.

Първият вече официален семеен любителски тенис турнир и краят на сезона

Веднага след Хисаря открихме прекрасния комплекс „Санта Марина“. И отново бяхме първи по много начини: нашият първи вече официален турнир се оказва първи официален турнир и за кортовете на комплекса. Така че не се учудвайте, че през септември в Созопол ще празнуваме заедно десетата си годишнина.

След Созопол окончателно започнахме да обявяваме уикендите ни като семейни тенис почивки, не само като състезания за любители на тениса. Защото когато целта е не просто 30 участници на корта, а 30 семейства, които се забавляват и спортуват заедно, всичко изведнъж придобива нов, по-голям смисъл.
Последният турнир за онази първа година беше в Сандански. И седнахме да си направим равносметка.

От първата до десетата година – равносметката

Тази първа година беше много емоционална, пълна с нови познанства, приятели и идеи. И всяка следваща среща се очакваше с изключително нетърпение. Помним колко много време и усилия отнемаше организирането на нова дестинация – правехме проучвания, а подходящите места бяха наистина малко; организирахме всичко в движение, от събитие за събитие; нямахме нито календар, нито някаква предварителна подготовка. Всеки следващ турнир се обявяваше буквално 2-3 седмици по-рано, но местата за нашите семейни тенис почивки се запълваха на мига – така беше и в Правец, и в Созопол, и в Сандански…
Но трудностите оставаха маловажни покрай радостта да споделяме хобито си, спортния си хъс и забавленията със семействата и новите приятели.

И така, 10 години по-късно зад гърба си имаме над 100 Weekend Tour турнира, много хубави спомени… и много бебета, които вече пораснаха и скоро ще заместят родителите си в схемите.

Превърнахме се в лидер на пазара за семейни тенис почивки. Освен в България, успяхме да организираме ваканции и в Турция, и в Гърция, на кортовете на самия Рафаел Надал.

Какво ще правим занапред

Плановете ни занапред са ясни: да намираме нови и нови дестинации за тенис и усмивки.

След толкова години и толкова хубави думи от вас ние вече сме сигурни, че създаваме истински релаксиращо и пълнещо душата преживяване. Организираме нашите семейни тенис почивки така, че да сте с любимите си хора, но и да практикувате любимо хоби, при това с нови, непознати хора от цялата страна. И да споделяме емоцията и насладата всички заедно.

Виждаме колко добре се съчетават радостта от ваканцията и спортния дух на съревнование. А сме свидетели и на много лични моменти: доста състезатели избират именно Weekend Tour за свое първо участие в турнир. И този факт ни радва от сърце!

Осъзнаваме как това, че правим именно семейни тенис почивки, носи положителни емоции на всеки, който идва с нас. И няма да е лъжа, ако кажем, че участието в тенис турнир отдавна не е решение само на участниците – техните семейства също имат роля в избора на почивка.

Затова подбираме внимателно дестинациите, като се стремим да покрием очакванията и нуждите от страхотна ваканция за цялото семейство. И смятаме да поддържаме стандарта на Weekend Tour и да продължим да създаваме перфектни семейни тенис почивки, без компромиси с местата, възможностите и организацията.

Но сега… сега е време да празнуваме!

Десетият ни рожден ден ще бъде…

На 22 юни! Но ще го отпразнуваме официално между 30 юни и 2 юли в Хисаря, където ще бъдем за единадесети път. Дали ще е шумно, или скромно, ще разбереш, когато дойдеш. Така че не забравяй да се регистрираш.

Отсега казваме: подаръци приемаме, но преди всичко раздаваме. Приготвили сме за всеки участник сувенир за спомен от Weekend Tour.

Защото вече всички знаем, че Weekend Tour е много повече от тенис турнир. Това е начин на живот, пълен с радост от истински важните неща: семейството, приятелите и спорта.

Ела в хисаря да празнуваме

Запази си място, а ние ще се погрижим за останалото.